in

قران يوتيوب – Mevlan Kurtishi – Ar Rahman (1-16) | مولانا – سورة الرحمن

القران الكريم

 Reciter: Mevlan Kurtishi Surah: Ar Rahman Ayat: 1-16 Maqam: Beyati بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ الرَّحْمَـٰنُ ﴿١﴾ عَلَّمَ…

 Reciter: Mevlan Kurtishi
Surah: Ar Rahman
Ayat: 1-16
Maqam: Beyati

بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
الرَّحْمَـٰنُ ﴿١﴾ عَلَّمَ الْقُرْآنَ ﴿٢﴾ خَلَقَ الْإِنسَانَ ﴿٣﴾ عَلَّمَهُ الْبَيَانَ ﴿٤﴾ الشَّمْسُ وَالْقَمَرُ بِحُسْبَانٍ ﴿٥﴾ وَالنَّجْمُ وَالشَّجَرُ يَسْجُدَانِ ﴿٦﴾ وَالسَّمَاءَ رَفَعَهَا وَوَضَعَ الْمِيزَانَ ﴿٧﴾ أَلَّا تَطْغَوْا فِي الْمِيزَانِ ﴿٨﴾ وَأَقِيمُوا الْوَزْنَ بِالْقِسْطِ وَلَا تُخْسِرُوا الْمِيزَانَ ﴿٩﴾ وَالْأَرْضَ وَضَعَهَا لِلْأَنَامِ ﴿١٠﴾ فِيهَا فَاكِهَةٌ وَالنَّخْلُ ذَاتُ الْأَكْمَامِ ﴿١١﴾ وَالْحَبُّ ذُو الْعَصْفِ وَالرَّيْحَانُ ﴿١٢﴾ فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ ﴿١٣﴾ خَلَقَ الْإِنسَانَ مِن صَلْصَالٍ كَالْفَخَّارِ ﴿١٤﴾ وَخَلَقَ الْجَانَّ مِن مَّارِجٍ مِّن نَّارٍ ﴿١٥﴾ فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ ﴿١٦﴾

English:
The Most Merciful (1) Taught the Qur’an, (2) Created man, (3) [And] taught him eloquence. (4) The sun and the moon [move] by precise calculation, (5) And the stars and trees prostrate. (6) And the heaven He raised and imposed the balance (7) That you not transgress within the balance. (8) And establish weight in justice and do not make deficient the balance. (9) And the earth He laid [out] for the creatures. (10) Therein is fruit and palm trees having sheaths [of dates] (11) And grain having husks and scented plants. (12) So which of the favors of your Lord would you deny? (13) He created man from clay like [that of] pottery. (14) And He created the jinn from a smokeless flame of fire. (15) So which of the favors of your Lord would you deny? (16)

Turkish:
Rahman. (1) Kur’an’ı öğretti. (2) insanı halketti, (3) ona dilleri, konuşmayı belletti. (4) Güneş ve ay, hesapla hareket eyler. (5) Ve gövdesiz bitki ve gövdeli ağaç secde eder. (6) Ve göğü yüceltti ve ölçüyü koydu. (7) Ölçüde, tartıda insafsızlık etmeyin. (8) Teraziyi doğru tutun, adaletle tartın ve eksik tartmayın. (9) Yeryüzünü alçalttı halka. (10) Orada meyveler ve lifli, kabuklu hurmalar var. (11) Yapraklı taneler var ve güzel kokulu otlar. (12) Artık Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz? (13) İyice pişmiş gibi kupkuru balçıktan, insanı halketti. (14) Ve cinleri, coşup kaynayan ateşten yarattı. (15) Artık Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlıyabilirsiniz? (16)

Albanian:
Rrahmani – Mëshiruesi (Zoti ynë), (1) Ai ia mësoi Kur’anin (2) E krijoi njeriun. (3) Ia mësoi atij të folurit (të shprehurit të shqiptuarit). (4) Dielli dhe hëna udhëtojnë sipas një përcaktimi të saktë. (5) Edhe yjet dhe bimët i bëjnë përulje (dëshirës së Rrahmanit). (6) Ai e ngriti qiellin dhe Ai vuri drejtësinë. (7) Që të mos kaloni kufirin në drejtësi. (8) Edhe ju mbani me drejtësi peshojën, e mos leni mangu në peshojë! (9) Ai edhe tokën e bëri të shtrirë për krijesat. (10) Në të ka pemë të llojllojta, ka edhe hurma ma shporta të mbështjella. (11) Edhe drithi me kashtën e tij edhe bimët aromatike (ose ushqyese). (12) E, cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni (ju o njerëz dhe ju o xhinë)? (13) Ai e krijoi njeriun nga balta e terur si (enë balte) e pjekur. (14) Dhe Ai krijoi xhinët nga flaka (pa tym0 e zjarrit. (15) E, cilën begati të Zotit tuaj e mohoni? (16)

THANKS!

القران الكريم

Report

Comments

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

Loading…

0

Comments

0 comments